Telif hakları ONK Ajans tarafından temsil edilen, değerli yazarımız Muzaffer Buyrukçu’nun bütün yapıtlarının yayım haklarıyla ilgili, Kırmızı Kedi Yayınevi’yle ajansımız arasında anlaşma sağlanmıştır.
Yayınevi, Muzaffer Buyrukçu’nun öykü, roman, günlük ve şiir türlerindeki, kırka yakın yapıtını eksiksiz bir külliyat biçiminde okuruyla buluşturacak.
Yakın dostu şair Cemal Süreya’nın “Edebiyatımızın Mareşali” olarak tanımladığı, değerli yazar Muzaffer Buyrukçu, 1 Şubat 1930 günü Niğde’de doğdu. Çocukluğu Manisa ve Yalova köylerinde geçti. Yoksulluk nedeniyle öğrenimini sürdüremedi, Pertevniyal Lisesi’nde okurken orta ikiden ayrıldı.
Çobanlık, ırgatlık, kunduracılık, aşçılık, sütçülük, fırıncı çıraklığı, yağcılık, yapı işçiliği, Son Telgraf gazetesinde kapıcılık, hademelik, frezecilik, makinistlik, askeri basımevinde pedalcılık, bayi yardımcılığı, hal kâtipliği yaptı. 1951 yılında memur olarak girdiği Toprak Mahsulleri Ofisi’nde yirmi yılı aşkın süre çalıştıktan sonra 1971’de kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.
Bundan sonraki yaşamını İstanbul, kısa sürelerle de Ankara’da yaşayarak ve öykü, roman, deneme ve anı türlerinde eserler ortaya koyarak geçirdi. Uzun zaman akciğer yetmezliği çekti. 22 Ağustos 2006 günü yaşamını yitirdi.
Öyküleri yabancı dillere de çevrilen Muzaffer Buyrukçu, ilk ödülünü 1946’da Tanin gazetesinin açtığı öykü yarışmasında aldı. Ardından Korkunun Parmaklıkları’yla 1959 Dost dergisi birincisi seçildi. Bulanık Resimler adlı kitabıyla 1962 TDK Öykü Ödülü’nü, Kuyularda’yla 1963 Otağ Dergisi En Beğenilen Öykücü Ödülü’nü, Kavga’yla 1968 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, Yüzün Yarısı Gece adlı kitabıyla 1994 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü ve 1994 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. Ayrıca yine 1994’te Aynalar adlı dosyasıyla da yayımlanmamış öykü dalında 1994 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü Sulhi Dölek’le paylaştı.